Heb jij het gevoel dat iedereen om je heen alweer ‘lekker loopt te knallen’ en vol nieuwe plannen zit voor 2022? Dat Instagram ontploft van alle nieuwe energie die iedereen (al dan niet gefaket) heeft? Maar … dat jij het nog even niet zo ‘voelt’?

Let me (of eigenlijk mijn nieuwe goeroe Jaap Voigt) tell you something!

Het is volkomen NORMAAL dat je deze tijd van het jaar nog helemaal niet knalt!

Oooh, het liefst wil ik dit van de daken SCHREEUWEN:

Het is namelijk winter! En de winter is er om rustig aan te doen, om naar binnen te keren. En de maand januari is bij uitstek de maand van de WINTERSLAAP.

(Goed, ik zal nu stoppen met de hoofdletters en uitroeptekens :p)

Klinkt je dat als muziek in de oren? Het nog even rustig doen? Die winterslaap? Dan kunnen we elkaar de hand schudden 😉

Januari gaat (nog steeds) om:

 • het rustig aan doen, vertragen, afremmen
 • kalmte
 • energie opbouwen
 • naar binnen keren
 • het allemaal nog niet weten
 • in contact komen met je essentie

Door echt die rust te pakken, door een winterslaap te doen, bouw je energie op, energie die je straks nodig hebt, als de lente weer terugkeert.

Door rust te houden in deze periode kom je in contact met je essentie. Je komt er vanzelf achter wat goed voor je is en vanuit dáár kun je dan straks relaxed en gefocust het nieuwe seizoen beginnen en inplannen.

Dus hoe verleidelijk het misschien ook is, hoeveel je ook geïnfluencet wordt op social media:

Kom nog niet in actie.

Schiet nog niet in de planmodus.

(Laat je influence-en door mij (en Jaap ;)))

Laat al je ideeën nog even lekker sudderen: schrijf ze vooral wel op als ze omhoog poppen, maar doe er nog niets mee.

Door te vertrouwen op de kalmte van januari, op het nog niet weten, laat je alles op zijn eigen tempo ontwikkelen. En dan pluk je daar straks, in de lente (die overigens energetisch gezien al begint in februari!) de vruchten van.

De volgende journalprompts helpen je daarbij:

 • Hoe kun je deze maand (weer/ nog meer) afremmen, minderen, gas terugnemen? Hoe gaat je dat af? Waar moet je op letten om dat te kunnen doen?
 • Wat zijn obstakels en hindernissen die je in de buitenwereld waarneemt? Kun je ze aanvaarden? Als je in jezelf verzet bespeurt, hoe ziet dat er dan uit, waar gaat het over?
 • Wat heb je in deze lege periode beleefd? Neem het waar en oordeel niet.
 • Eind januari: Wat wil er door jou heen geboren te worden?

Zelf ga ik het dit jaar helemaal anders doen. Want als iets heb geleerd over mezelf in 2021, dan is het wel dat doelen stellen en daar vervolgens keihard aan werken niet mijn ding is.

Of eigenlijk was de les meer: blijf altijd naar je eigen hart luisteren (en niet te veel naar de meningen anderen). Want natuurlijk wist ik allang dat ik ‘beter ga’ op pure inspiratie-ingevingen en flow en niet op strakke planningen en het uitvoeren van allerlei ‘moetjes’, omdat het zo hoort volgens allerlei marketingregeltjes (mijn doelen waren vooral gericht op business).

Het was een dure les vol stress en frustratie.

En ik raakte nog eens extra geïnspireerd door een nieuwsbrief van een Amerikaans bedrijf dat agenda’s verkoopt. In die nieuwsbrief, die in januari werd verstuurd, werd een nieuwe collectie agenda’s voor 2022 gepromoot: de agenda’s waren eindelijk te koop. De onderneemster gaf ook aan dat agenda’s ‘normaal gesproken’ altijd in augustus of september worden gelanceerd, maar dat het maken van deze agenda’s nou eenmaal meer tijd had gekost.

Het deed me denken aan mijn eigen proces bij de maak van mijn dankbaarheidsjournal. Oh, wat was ik gefrustreerd dat deze niet vóór de kerst al te koop was (want leuk kerstcadeau) en dat hij ook nog niet eens in januari te koop was (want mooi moment voor nieuwe journalhabit).

Maar die desbetreffende agenda is nog 11,5 te gebruiken. En mijn dankbaarheidsjournal is datumloos.

Dus zo simpel kan het zijn: volg je eigen proces, doe het op jouw authentieke manier en laat je niet leiden door regeltjes of tijd.

Daarom is mijn intentie voor 2022 o.a. om alles (weer) op mijn eigen voorwaarden te doen, volgens mijn eigen flow. Dus geen strakke planningen dit jaar voor mij, en het nu nog even lekker rustig aan doen. Ook al zou ik eigenlijk de editie van januari van JournalMAG bijvoorbeeld al eerder hadden moeten promoten.

 

Dus bij deze, vandaag, op 12 januari, vertel ik je dat: JournalMAG – januari 2022 te koop is!

Het thema is Dromen & doelen, om je ideeën, dromen, wensen, verlangens alvast op te schrijven, zodat je straks aan het einde van de maand langzaamaan een mooi plan voor 2022 kunt gaan maken!

Deze editie heeft maar liefst 64 pagina’s en is inclusief:

 • Jaarkalender 2022
 • Maandkalender januari 2022
 • Maandelijkse check-in & reflectie
 • Wekelijkse check-in & reflectie
 • Januari-prompts
 • Volle Maan-prompts
 • Thema: Dromen & doelen (31+ journalprompts), met o.a.:
  • 100 dromen & doelen
  • Je ideale dag
  • 2022
  • De nieuwe jij
  • Levensmatrix
  • Jaarintentie
  • 10 doelen

En ook al ga ik zelf dit jaar wat minder fanatiek met mijn doelen aan de slag (ik heb ze zeker wel, maar er zijn geen deadlines meer), ook al is het NU (half januari) nog niet de tijd om te knallen, geloof ik er zeker wel in dat door alleen al je dromen (en doelen) op te schrijven, door er wel (bewust) mee bezig te zijn, door ze te visualiseren, door ze de wereld in te gooien (schrijven), je al heel ver komt en dat je ze vroeg of laat waar zult maken. Dat is één manier: vertrouwen op het proces, op jouw authentieke manier van doen en zijn.

Maar misschien ben jij juist wel van het plannen en knallen – dat wat ik afgelopen jaar wilde proberen en wat voor veel mensen ook gewoon wel goed werkt – en ben jij de persoon (ook al weet je dat misschien nog niet) die door focus en doorzetten en discipline prachtige dromen waar kunt maken!

Voor alle types (de planner, de dromer, en alles daartussenin en daarbuiten) is deze januari-editie, omdat het je hoe dan ook bewust maakt van je dromen, je verlangens, je wensen.

Koop voor de prijs van een kop koffie JournalMAG. Met meer dan 31 journalprompts alleen al in het themagedeelte – dat is dus minimaal 1 vraag per dag. Zo heb je altijd wat (om tijdens je ochtendroutine) te journalen.

Heb je een vraag? Wil je iets met me delen? Stuur mij gerust een mailtje (hola@estudio-ella.com)!

Un beso,
Marcella